Viime lauantaina Lotta pääsi ensimmäistä kertaa näyttelyyn. Aamukuudelta lähdettiin ajelemaan kohti Aitoota ja shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttelyä. Lotta ja Milla ottivat aikaisen herätyksen ja automatkan rennosti, auton perästä ei kuulunut inaustakaan kun tytöt vetelivät sikeitä ja Katrikin torkkui takapenkillä. Perillä Lotan piti tietysti vähän kuuluttaa haukkumalla että täältä tullaan mutta onneksi metelöinti jäi lopulta aika vähäiseksi. Kehässä pyörähtelyä ja pöytääkin ehdittiin vähän harjoittelemaan ja Lotta ottikin homman aika rauhallisesti.

Ensin seurailtiin urospentuja, joissa Tarmo-veli sijoittui hienosti kolmanneksi. Sitten olikin narttujen vuoro ja minä esitin Lottaa, Katri oli päättänyt esittää tällä kertaa vain Millan. Kehässä oli taas pää pyörällä mutta ilmeisesti homma sujui ihan hyvin, Lotta sentään juoksi eikä pomppinut kengurutyylillä. Ainoastaan pöydällä Lotta ei oikein tykännyt kun tuomari tutkaili pään mallia ja alkoikin sitten väistellä tuomaria. Neiti kun ei oikein tykkää että kukaan vieras silittelee pään päältä! Sehän ei ole sitten aikaisemmin tullut mieleenkään kun muu käsittely ja hampaiden katsominen on sujunut hyvin. Harjoitusta, harjoitusta... Kehän laidalla muiden arvostelua odotellessa Lotta otti rennon makoiluasennon ja haukuskeli silloin tällöin ohi juokseville kavereille. Lopulta oltiin taas kaikki kehässä ja ikuisuudelta tuntuneen miettimisen jälkeen tuomari sijoitti Lotan kolmanneksi ja palkinnoksi saatiin pokaali ja pussi koiranruokaa. Ihan hieno aloitus näyttelyuralle!

Heti perään alkoi toisessa kehässä narttujen avoin luokka missä Milla oli mukana. Esittäminen sujui hyvin, näkyy Milla nauttivan kun pääsee Katrin mukaan, on aiheena sitten näyttely tai agility. Laatuarvostelussa Milla sai EH:n ja ihan mukavan arvostelun vaikka turkki on vielä ihan keskenkasvuinen.

Milla poseeraa

1367878.jpg

Kotimatka meni taas rauhallisesti koirien nukkuessa ja kotona oli pirteä porukka hössöttämässä ja leikkimässä, näyttelyreissu ei näköjään tuntunut missään!

1367881.jpg

1367882.jpg

Sunnuntaina innostuttiin vielä lähtemään Jyväskylään mätsäriin. Hämärä ja kaikuva parkkihalli sekä hirmuinen koiramäärä sai Lotan alkuun vähän epävarmaksi. Paikalla oli paljon muitakin shelttejä. Tällä kertaa Katri esitti Lottaa, sijoitusta ei tullut mutta tulipahan taas lisää kokemusta.